Inspiraatiota

6 helppoa mutta toimivaa vinkkiä videoeditointiin aloittelijoille – näiden avulla nostat videosi tylsistä tehokkaiksi

Nykymarkkinoinnin maailmassa videoilta ei voi välttyä. Miten onnistuu videoeditointi aloittelijoille? Jos pelkäät videoeditoinnin vaikeutta ja työläyttä, niin älä pelkää enää! Tämä blogipostaus nimittäin auttaa sinua nostamaan editointitaitosi uudelle tasolle.

Kategoria Videomarkkinointi
Päivämäärä 12. Tammikuu 2024

Tässä kirjoituksessa käymme läpi yksinkertaisia, mutta tehokkaita videoeditoinnin tekniikoita, jotka sopivat loistavasti myös aloittelijoille. Kyky luoda henkeäsalpaava tarina tuiki tavallisen videon sijaan on taitolaji, johon usein sisältyy saumattomia siirtymiä sekä koukuttavaa tarinankerrontaa. Tulet tutustumaan näihin teemoihin seuraavaksi lisää. Oletko valmis hyvästelemään tylsyyden ja tavallisuuden sekä vastaanottamaan helpon, mutta loistavan tavan editoida videoita? Jos kyllä, niin lähdetään eteenpäin!

1️. Vahvista brändin identiteettiä

Logot ja brändiin liittyvät grafiikat eivät ole vain visuaalisia elementtejä, vaan myös osa sen ääntä; sen tapa keskustella ja puhua. Kun niitä käytetään suunnitellusti, ne resonoivat ja jättävät muistijäljen. Tässäkin asiassa on kuitenkin tärkeää pysyä yhdenmukaisena. Käytä logoja ja grafiikoita siis toistuvasti ja eri videoissa tehostaaksesi brändin tunnistettavuutta. Hyvä vinkki aloittelijoille onkin ottaa huomioon nämä simppelit visuaaliset elementit, kun aiheena on videoeditointi ja sen opetteleminen.

Kun brändin identiteetti yhdistetään videoeditointiin, tulee keskittyä yhdistämään ne saumattomasti. Siten varmistetaan samanaikaisesti sisällön hienovaraisuus ja tyylikkyys sekä viestin tehokkuus. Näiden kahden yhdistämisen salaisuus piilee siinä, että brändisi on läsnä ja näkyvillä antaen kuitenkin itse tarinan loistaa valokeilassa. Tämä lähestymistapa luo harmonisen ja mieleenpainuvan katselukokemuksen yleisöllesi.

Esimerkkejä tavoista lisätä brändisi DNA:ta videoihin

  • Intro / Outro logoanimaatiot: Aloita tai lopeta video animoidulla versiolla yrityksesi logosta.
  • Vesileima tai logo nurkassa: Sijoita pieni, läpinäkyvä versio logostasi ruudun johonkin nurkkaan siten, että se on näkyvillä läpi koko videon.
  • Alemmat kolmannekset: Käytä brändättyjä alempia kolmanneksia – jotka ovat yleensä graafisia päällekkäisyyksiä tai tekstiä – avaintietojen, kuten puhujien nimien, ammattinimikkeiden tai tärkeiden kohtien esittämiseen.
  • Ikonit ja symbolit: Käytä brändiisi liittyviä ikoneita ja symboleita korostamaan kohtia videollasi (kuten esimerkiksi konsepteja, ominaisuuksia tai etuja).

Alla näet esimerkin videosta, joka sisältää animoidun logon sekä lisäksi muita brändättyjä elementtejä.

Katso tästä K-Citymarket Nummelalle tuottamamme video.

2. Leikittele nopeudella

Kuvittele mielessäsi maisema, joka paljastuu videolla hitaasti, yksityiskohta kerrallaan. Jokainen pieni yksityiskohta tallentuu slow-motion kuvaan ja juuri kyseisen hetken merkitys korostuu. Nopeat liikkeet puolestaan tuovat videoon dynaamista energiaa ja kiireen tuntua, joka vie tarinaa eteenpäin.

Pystytkö kuvittelemaan, millainen vaikutus tällä tehosteella on videollesi?

Yhdistelemällä saumattomasti eri nopeuksia videollasi luot visuaalisen kokemuksen, joka ei ole ainoastaan informatiivinen vaan myös vangitseva. Jokainen nopeuden muutos on tarkoituksellinen valinta. Lähesty tätä videoeditoinnin vinkkiä ikään kuin tarinankerronnan välineenä, joka muuttaa tavallisen videon poikkeukselliseksi.

Alla olevassa esimerkissä näen videon, joka hyödyntää eri nopeuksia kohtausten korostamiseen.

Katso koko video täältä.

3️. Ota haltuun luovat siirtymät

Ammattimainen video sisältää sujuvia siirtymiä eri kohtauksien välillä, koska ne luovat ilmaisutyyliin kiehtovuutta, joka puolestaan vangitsee katsojan huomion. Helppo vinkki aloittelijoille on sisällyttää yksinkertaisia siirtymiä kohtausten välille, sillä tällä tavoin pystytään lisäämään videoon hieman lisää luovuutta. Samalla pidetään videon yleisilme kuitenkin simppelinä ja ammattimaisena.

Vaihtoehtoja eri tyylisiin siirtymiin

  • ‘’Fade’’ eli häivytys: Vähitellen ilmestyvät tai katoavat kuvat mustasta/mustaan. Tämä saa aikaan sujuvan siirtymän, joka sopii erinomaisesti käytettäväksi silloin kun halutaan välttää äkillisiä muutoksia videolla.
  • Sulautuminen: Kahden kohtauksen yhdistäminen toisiinsa (esimerkiksi värejä sekoittamalla), jotta saadaan aikaan lempeä ja saumaton siirtymä joka luo luonnollisen virtauksen kohtausten välille.
  • ‘’Zoomaus’’ eli suurennus: Kuvan suurentaminen tai pienentäminen dramaattisen vaikutelman luomiseksi. Suurennus korostaa yksityiskohtia, kun taas pienentäminen paljastaa laajemman perspektiivin.
  • Sumennus: Lisää tai poista sumeutta kohtauksiin, joissa haluat antaa videollesi unenomaisen ilmeen tai keskittyä tiettyyn alueeseen. Näin pystyt ohjaamaan katsojan huomiota tarkoituksellisesti.
  • Väritehoste: Eri värien tai sävyjen käyttäminen. Värien avulla pystyt muuttamaan tunnelmaa välittömästi ja parantamaan videosi siirtymien visuaalista vaikutusta.

Seuraava klippi havainnollistaa eri siirtymien vaikutusta.

Katso koko video täältä.

4. Tarinan yhteen punominen voiceoverin eli kerronnan avulla

Videoissa kuuluva ääni on sekä tarinankertoja, opas, että eri asioita yhdistävä tekijä. Opastava ääni yksinkertaistaa monimutkaisia asioita ja tarjoaa selkeitä selityksiä, jotka resonoivat. Oivaltavien kommenttien avulla se lisää videoon asiantuntemusta, ja siten muokkaa brändistäsi ajatusjohtajan.

Tärkeintä on, että kiehtovan tarinankerronnan avulla luot yhteyksiä ja teet yleisöstäsi osan tarinaa. Kerronnan hallitseminen ei kuitenkaan ole vain pelkkiä sanoja, vaan kyse on myös mukaansatempaavan ja inhimillisen kokemuksen luomisesta. Sitä kautta tarjoutuu mahdollisuus muuttaa tieto kiehtoviksi tarinoiksi sekä katsojat liideiksi tai asiakkaiksi.

Tämä videoeditointivinkki on oikea valinta, kun haluat nostaa videosisältöäsi vielä entistäkin paremmalle tasolle. Keskity valitsemaan äänipuhuja, joka sopii videon tarkoitukseen ja kohderyhmään. Videoeditointi aloittelijoille voi olla yllättävän yksinkertaista!

Klipissä näet esimerkin voiceoverin käytöstä ja siitä, miten se tuo lisää tunnetta tarinalle.

Katso koko esimerkkivideo täältä.

5. Musiikin ja äänitehosteiden voima

Kun käytät videonmuokkauksen perusvinkkejä, kuvittele videosi melodiana, jossa oikea musiikki määrää tahdin ja ohjaa siten yleisön käsitystä videosta. Pirteät sävelet tuovat energiaa, mikä sopii täydellisesti tuote-esittelyihin, kun taas lempeät melodiat sopivat pohdiskeleviin osioihin.

Voit myös kokeilla eri äänitehosteita osana helppoa videoeditointia. Äänitehosteet, kuten oven avautuminen tai lehtien kahina, lisäävät autenttisuutta ja saavat tarinasi heräämään eloon. Kun taas käytät hiljaisuutta strategisesti, voit korostaa ratkaisevia kohtia ja antaa katsojalle aikaa omaksua keskeiset tiedot.

Kaiken kaikkiaan musiikin ja äänitehosteiden käyttäminen voi täydentää sisältöäsi ja lisätä videosi vaikuttavuutta tavoilla, joita et osannut kuvitellakaan. Tämä on siis yksinkertainen mutta erittäin tehokas videoeditointivinkki, johon aloittelijoiden kannattaa ehdottomasti tutustua.

Alla näet pätkän videosta, jolla hyödynnetään musiikkia viestin tukena.

Katso koko esimerkkivideo täältä.

6. Käytä sanoja, jotka vakuuttavat

Vaikka videoissa keskitytään usein ääneen ja visuaalisiin elementteihin, myös kirjoitettu teksti on olennainen videonmuokkauksen perusvinkki. Teksti ja otsikot ovat hiljaisia, mutta tehokkaita keinoja, jotka yksinkertaistavat monimutkaisia asioita ja korostavat olennaisia kohtia. Kun hyödynnät äänen lisäksi sanoja tekstien ja otsikoiden muodossa, ohjaat katsojia videon pääviestin läpi välittämällä tärkeää tietoa ja korostamalla sitä, minkä tarvitsee tulla huomatuksi.

Kirjoitettujen sanojen tehokas käyttö videossasi luo selkeyttä, ja näin varmistat, että yleisösi ymmärtää viestisi vaivattomasti. Toiminnallisuuden lisäksi myös tekstisi tyyli ja sävy ovat ratkaisevan tärkeitä, sillä muotoilu vaikuttaa tekstin luomaan energiaan ja sen huomattavuuteen. Huolellisesti muotoiltu teksti on osa videosi ydintä.

Alla näet esimerkkipätkän, jossa tekstiä käytetään loistavasti siten, että se korostaa esitettävää tietoa.

Katso koko esimerkkivideo tästä.

Videoeditoinnin tekniikoihin tutustuminen: aivan pienestäkin aloittamalla voit kasvattaa osaamistasi!

Tässä kirjoituksessa esittelemämme erilaiset videon muokkaustekniikat voivat toimia inspiraationa. Sinun ei välttämättä tarvitse käyttää kaikkia niitä kaikissa videoissasi, eikä videoeditointi tarvitse tuntua liian vaikealta aloittelijoille. Aloita tekemällä pieniä lisäyksiä nähdäksesi, millainen vaikutus näiden tekniikoiden käyttämisellä voi olla videoihisi. Siirry sitten siitä eteenpäin jatkamalla uuden kokeilemista ja testaamalla eri asioita, joita esittelimme. Otetaan homma haltuun!

P.S. Oletko epävarma siitä, miten pystyt seuraamaan editoinnin vaikutusta videoidesi tehokkuuteen? Tutustu tähän blogikirjoitukseen kuudesta mittarista, jota videota hyödynnettäessä kannattaa tarkkailla.

Saattaisit pitää myös näistä

Lue lisää vinkkejämme saadaksesi inspiraatiota markkinointiin.

Icons showing different examples of interactive marketing strategies.
Sisältömarkkinointi

5 strategiaa mieleenpainuvan interaktiivisen markkinointisisällön luomiseen

Miten erotut joukosta, kun lähes kaikki kilpailevat kanssasi kohderyhmäsi huomiosta? Vastaus on helppo: rikastuttamalla markkinointiasi interaktiivisilla lisämausteilla. Tutustutaanpa näihin viiteen interaktiivisen mainonnan tapaan – osallistuvuuden boostaamiseksi. 1. Tee käyttökokemuksesta henkilökohtainen Nosta nettisivusi – tai vain yksittäinen sivu – seuraavalle tasolle. Voit lisätä interaktiivisia ominaisuuksia ja täten tehdä vuorovaikutuksesta uniikimman sivuillasi vieraileville. Hyvä esimerkki on Landbotin chatbot. He […]

Lue lisää
A computer and an iPhone showing examples of digital advertising methods.
Mainonta

Pikaopas: 7 digitaalisen mainonnan metodia, jotka sinun kannattaa lisätä markkinointisuunnitelmaasi

“Tulevaisuus on netissä!” Oletko koskaan kuullut kyseistä lausahdusta? Me olemme ja haluamme haastaa tämän ajattelutavan. Tulevaisuus on jo nimittäin täällä. Jos digitaalinen ja online-markkinointi ovat vieläkin vain pieni osa markkinointiasi, olet jäljessä kilpailijoistasi – tai tulet pian olemaan. Mutta mistä aloittaa? Digitaalisen mainonnan metodit ovat helppo tapa aloittaa ja ne auttavat seuraamaan tuloksia heti alusta […]

Lue lisää
A computer and post-its with the text content marketing.
Sisältömarkkinointi

Kuinka saada kaikki hyöty irti sisältömarkkinoinnistasi

Käytät paljon aikaa houkuttelevan sisällön tuottamiseen, ehkä jopa lähetät sitä uutiskirjeiden mukana ja jaat sosiaalisessa mediassa. Sen jälkeen sille ei kuitenkaan tapahdu enää mitään. Mitä jos jotkut seuraajistasi missasivat tämän eeppisen sisällön? Tai uutiskirje meni suoraan roskapostiin, koska vastaanottajalla ei vain ollut aikaa sille?   Sisältömarkkinoinnin ydin onkin sisällön uusiokäyttö – näin varmistat, että saat kaiken […]

Lue lisää

Ollaan yhteydessä

Seuraa meitä LinkedInissä, niin tiedät, mitä tapahtuu. Saat arvokkaita vinkkejä siitä, miten voit viedä markkinointipanostuksesi aivan uudelle tasolle, ja pysyt perillä urakehitysmahdollisuuksistamme.