Inspiraatiota

3 esimerkkiä tekoälyvideosta: tee markkinointitaikuutta AI-videogeneraattorien avulla

Ellet ole elänyt aivan tynnyrissä viimeisen parin vuoden ajan, olet varmasti huomannut, että tekoäly on nyt kaikkien huulilla.

Mietitkö, miten voisit hyödyntää tekoälyn tuomia mahdollisuuksia yrityksesi eduksi? Sukelletaan nyt syvemmin yhteen aiheeseen, jossa tekoäly pystyy auttamaan – videoiden tuottamiseen.

Kategoria Videomarkkinointi
Päivämäärä 25. Kesäkuu 2024

Kuten jo tiedätkin, videot ovat oleellinen osa sosiaalista mediaa, sillä niillä on loistava kyky vangita katsojan huomio (jos haluat tietää lisää videomarkkinoinnista, käy lukemassa tämä kirjoitus).

Videoiden tuottaminen on kuitenkin hyvin aikaa vievää, ja voi tuntua houkuttelevalta vain jättää koko trendi huomioitta. Onneksi kuitenkin teknologian nopea kehitys on mahdollistanut uudenlaisten tekoälyyn pohjautuvien videogeneraattorien synnyn, ja niiden avulla pystyt nopeuttamaan sisällöntuottamisen prosessia ja tekemään markkinoinnin taikoja. Avain onnistumiseen on hallita sovellusten käyttö.

Mihin voit käyttää AI-videoita?

Videon generoiminen tekoälyn avulla mullistaa parhaillaan sisällöntuotannon kenttää. Suurin syy tähän on se, että ne ovat helposti saatavilla kaikille, eivätkä vain editointia osaaville luovan alan ammattilaisille. Voit käyttää tekoälyvideogeneraattoreita hyödyksesi monin eri tavoin, tarpeistasi riippuen. 

Ensinnäkin voit saada lisää tehoja irti markkinoinnistasi tuottamalla videoita, jotka vastaavat suoraan yleisösi mieltymyksiin – ja vieläpä paljon nopeammin, kuin jos sinun pitäisi valmistella, kuvata ja editoida video itse. Lisäksi voit helposti tehdä muunnelmia samasta videosta vaihtamalla ääniä tai visuaalisia elementtejä, jotka puhuttelevat eri kohderyhmiä.

Toiseksi, pystyt säästämään aikaa täydellisen videomateriaalin jahtaamiselta ja sen sijaan luoda lyhyitä pätkiä, jotka voit liittää osaksi omaa videotasi. Vaihtoehtoisesti voit myös luoda kokonaisia laadukkaita videoita yhdistämällä lyhyitä pätkiä yhdeksi yhtenäiseksi videoksi. 

Miten tekoälyvideogeneraattorit toimivat?

AI-videogeneraattorit käyttävät koneoppimisen algoritmeja luodakseen videoita sekunneissa ja säästävät siten arvokasta aikaa kiireisestä työpäivästä. Ei ihme, että niistä on tullut niin suosittuja!

Suurin osa niistä tarjoaa vaihtoehtoja, joissa voit luoda videoita tekstin tai kuvan perusteella. Käytännössä se tarkoittaa, että voit joko kirjoittaa ja kuvailla haluamasi lopputuloksen, tai ladata sovellukseen kuvan jonka haluat muuttaa videoksi. Se on niinkin yksinkertaista. Vaikka videogeneraattorit eivät olekaan täydellisiä, ne voivat silti tarjota paljonkin apua, kunhan osaat käyttää niitä.

Jotkut generaattorit ovat ilmaisia ja tarjoavat tietyn määrän krediittejä. Niissä mahdollisuudet videon ja kuvan tuottamiseen ovat rajalliset, jolloin pidemmät videot sekä tehokkaampi nopeus voi vaatia palvelun maksullisen tilaamisen. Suurinta osaa niistä voi käyttää kirjautumalla sisään verkkoselaimessa tai Discordin kautta, joten alkuun pääseminen on helppoa.

3 kokeilun arvoista AI-videogeneraattoria

Olemme tehneet pienen testin kolmella eri tekoälyvideogeneraattorilla. Käytimme kaikissa samaa kehotetta (tekstistä videoksi), jotta näkisimme, millaisia tuloksia ne voivatkaan tuottaa.

Kehote: drone-kuvaa kaupungista ja pilvenpiirtäjistä aurinkoisena päivänä

Tästä löydät muutaman tekoälyvideogeneraattorin joita kannattaa kokeilla, sekä tulokset, jotka ne tuottivat antamamme kuvauksen perusteella:

#1 Pixverse

Pixverse tarjoaa toimintoja, jotka tuottavat videota joko tekstin, kuvan, tai hahmon perusteella. Voit käyttää Pixverseä selaimessa tai kirjautua Discordiin, ja pääset aloittamaan videoiden tuottamisen.

Jos aloitat tekstistä videoksi-vaihtoehdolla, voit tehdä yksinkertaisimmillaan näin:

  1. Kuvaile haluamaasi lopputulosta
  2. Valitse tyyli ja kuvasuhde
  3. Paina “Create”-nappia
  4. Odota, kun sovellus tekee ihmeitään

Jos haluat tekoälyn jättävän videosta pois joitakin tiettyjä asioita, voit antaa sille negatiivisen kehotteen. Jos pidät videosta, klikkaa ’’Upscale’’-painiketta parantaaksesi sen laatua. Jos käytät kuvasta videoksi-vaihtoehtoa, käytä ’’Magic Brush’’-työkalua merkitsemään ne kohdat, joihin haluat lisätä liikettä, ja katso kun kuvasi herää henkiin.

Pixverseä voi käyttää maksutta, mutta jos haluat poistaa vesileimat tai nopeuttaa tuottamisen vauhtia, vaatii se maksun.

#2 Runway

Kolmesta testaamastamme työkalusta Runway on kattavin AI-videotyökalu, joka sallii videoiden luomisen ja editoimisen samalla alustalla.

Se sisältää runsaasti eri asetuksia, joka voi olla ensimmäisillä käyttökerroilla hieman hämmentävää. Mutta kun kerran opit käyttämään sitä, saat sen avulla aikaan parempilaatuisia videoita ja käytät aikaasi entistä tehokkaammin.

Kuten Pixversessäkin, voit kirjoittaa kehotteen tai syöttää kuvan videon generoinnin käynnistämiseksi. On mahdollista muokata myös asetuksia, jotka koskevat:

  • Kameran liikettä
  • Videon tyyliä
  • Liikesivellintä (merkityksellinen, jos käytät kuvaa videon luomiseen)
  • Kuvasuhdetta

Runway tarjoaa myös pieniä vinkkejä siihen, miten voit paremmin määritellä haluamasi lopputuloksen. Esimerkiksi näin: Vinkki: Yritä käyttää kamerakohtaisia termejä, kuten kuvakulmaa (kokokuva, lähikuva (close-up) jne.)

Aloittaminen on ilmaista, mutta sinun on hankittava maksullinen tilaus luodaksesi pidempiä videoita ja poistaaksesi vesileimat.

#3 Genmo

Genmo toimii selaimessa tai Discordin kautta, mutta molemmat tavat vaativat sisäänkirjautumisen. Kuten Pixversen ja Runwayn kanssa, voit kirjoittaa kehotteen käynnistääksesi videon tuottamisen. Henkilölle, joka vasta aloittelee videon tuottamista tekoälyn avulla, Genmo on hyvä paikka aloittaa. Se on käyttäjäystävällinen ja helppo navigoida.

Runwayhin verrattuna Genmossa on tarjolla vähemmän työkaluja, mutta voit kuitenkin muuttaa asetuksia kuvasuhteeseen, kestoon, kameran liikkeeseen ym. liittyen. Kun olet luonut videon, voit tarkastella sitä ja tehdä vielä muutoksia ennen sen lataamista.

Jos sinulla on vaikeuksia Genmon käyttämisen kanssa tai kaipaat luovaa apua, Discordin Genmo-yhteisö voi olla avuksi. Siellä käyttäjät voivat jakaa ideoitaan ja kysyä apua toisilta.

Genmo on ilmainen, ja voit luoda kerralla maksimissaan 6 sekunnin mittaisia videoita.

Ja se on purkissa!

Koska AI-videogeneraattorit luovat vain lyhyitä videoklippejä, sinun täytyy yhdistellä niitä itse luodaksesi pidempiä videoita.

Kun olet ladannut klipit, voit yhdistää ne sekä lisätä kerrontaa ja musiikkia jonkun toisen sovelluksen avulla (esimerkiksi Premiere Pro). Jos käytät Runwayta, voit hyödyntää sen editointiohjelmaa. Silloin sinun ei tarvitse ladata ja yhdistellä useita eri leikkeitä.

Muista, että harjoitus tekee mestarin. Älä siis hätäänny, jos muutamaan ensimmäiseen videoosi ilmaantuukin ihmisiä, joilla on kummalliselta näyttävät silmät tai kädet. Usein tekoälylle esitetyt hyvin tarkat kuvailut ja kehotteet johtavat parempiin videoihin. Tartu siis tuumasta toimeen ja lisää markkinointiisi taikuutta!   

P.S.
Vaikka tarjolla onkin jo paljon tekoälypohjaisia videotyökaluja, jotkin suurimmat teknologia-alan yritykset ovat vielä tuomassa markkinoille omaansa. Lisää AI-videogeneraattoreita voidaan siis odottaa julkaistavaksi lähitulevaisuudessa. Jännittävää!

Tässä muutama, jota odotetaan innolla:

Sora – OpenAi
Lue lisää täältä

Make-a-video – Meta
Lue lisää täältä

Veo – Google
Saatavilla valitulle testijoukolle. Lue lisää täältä

Muita vastaavia vinkkejä

Sukella vinkkien ja markkinointi-inspiraation kiehtovaan maailmaan.

Sisältömarkkinointi

Tarinankerronta: Kuinka antaa sisällöllesi onnellinen tulevaisuus

Oletko sinäkin kyllästynyt sisältöön, joka ei inspiroi eikä herätä mielenkiintoa – sisältöön, joka hukkuu tekstien valtamereen. Ymmärrämme hyvin, sillä niin mekin! Kun brändiin ja viestintään liittyvät hyvät ideat ovat loppuneet, on helpompaa skipata isotöisen luovat keinot ja mennä suoraan asiaan. Ymmärrämme sen myös. Mutta kuuntelepa tätä – meillä on väline, joka auttaa sinua pääsemään pois […]

Lue lisää
Examples of different video metrics to look out for.
Videomarkkinointi

Kuusi mittaria, joita pitää silmällä videomarkkinoinnissa

Markkinoinnin maailma muuttuu nopeasti ja niin muuttuvat myös tavat, joilla videoita katsotaan. Kuluttajien muuttuvien odotusten myötä myös markkinoinnin kysyntä muuttuu. Tutustuessaan yritykseesi, kuluttajat luottavat enenevissä määrin videoilla oleviin arvosteluihin, unboxauksiin ja tuote-esittelyihin. Tutkimusten mukaan 66% kuluttajista katsoo videoita, kun he haluavat oppia tuntemaan brändin tai tuotteen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kuluttajat odottavat brändien tuottavan videoita, joilla […]

Lue lisää
Videomarkkinointi

Video on markkinoinnin yksisarvinen – ja tässä on syy miksi

Houkutteleva statistiikka videomarkkinoinnin takana   Vaikka video ei olekaan kaikista uusin keksintö markkinoinnin saralla, videosisältöihin panostaminen jatkaa nousuaan. Tässä artikkelissa annamme teille tätä väitettä tukevaa statistiikkaa ja perusteluita.   Vuonna 2021 nettivideoita katsottiin keskimäärin 16 tuntia viikossa. Ja tähän lukuun ei edes vielä sisälly online-TV, kuten Netflix, HBO yms. Forbesin tekemän tutkimuksen mukaan keksimääräinen internetiä selaava ihminen käyttää 88% enemmän […]

Lue lisää

Ollaan yhteydessä

Seuraa meitä LinkedInissä, niin tiedät, mitä tapahtuu. Saat arvokkaita vinkkejä siitä, miten voit viedä markkinointipanostuksesi aivan uudelle tasolle, ja pysyt perillä urakehitysmahdollisuuksistamme.