Kaikki alkoi 10 vuotta sitten…

JS Suomella ja maajohtajallamme on takana kymmenen vuoden mittainen matka, johon on mahtunut paljon yllätyksiä, haasteita ja oppimista. Vuosien aikana JS Suomi on kasvanut yhdestä työntekijästä viidenkymmenen hengen vahvuiseksi tiimiksi.

Kymmenen vuotta sitten, kun maajohtajamme Sam aloitti JS-uransa, ei ollut vielä olemassa JS Suomea. Matka lähti liikkeelle konsernin Ruotsin toimistolta, jonne hän saapui haastateltavaksi Key Account Managerin tehtävään. Haastattelu oli niin pitkä, että paluulento ehti mennä ohitse. Kaikki kääntyi kuitenkin parhain päin: hän sai mukaansa uuden lentolipun ja kaupan päälle uuden työsopimuksen.

Aluksi Sam vietti muutaman kuukauden hotellissa lähellä Ruotsin toimistoa opiskellen uutta työtä ja matkustaen välillä Suomeen tapaamaan asiakkaita. Ruotsin kieltä ei sentään tarvinnut opetella, sillä sen hän osasi ennestään. Toisesta maasta käsin työskentely ei ollut aivan mutkatonta, eikä hotellin aamiaisissa ollut kehumista, mutta onneksi pian oli aika siirtyä Suomeen lähelle asiakkaita ja yliopistoa, missä Sam viimeisteli lopputyötään.

Suomessa työskentely toi mukanaan omat haasteensa. Suomen ensimmäinen toimisto oli Samin oma yksiö. Pukukoodia ei tietenkään ollut, joten työt sujuivat rennosti, mutta toisessa maissa olevista kollegoista ei ollut juuri seuraa. Monen nuoren ammattilaisen tapaan Samillakaan ei ollut vielä tietoa tulevasta urastaan. Kukaan ei voinut tietää, minkälainen tulevaisuus odottaisi tuoretta JS Suomea.

Onneksi mukaan saatiin uusia työtovereita, joilla oli samanlaiset intressit ja tahtoa viedä yritystä eteenpäin. Myös ensimmäinen oma toimisto avasi ovensa. Sam pääsi seuraamaan yrityksen kasvua ja onnistumisia, ja ajan mittaan hän yleni työtehtävissään aina JS Suomen maajohtajaksi asti. Näihin vuosiin on mahtunut erilaisia esimiehiä, kollegoja ja työskentelytyylejä, jotka kaikki ovat vaatineet mukautumista.

Muutos ja oppiminen eivät ole loppuneet tänäkään päivänä. Sam kertoo, että hänellä on vahva usko tulevaisuuteen ja siihen, että yrityksen kehitys jatkuu. Työskentely on ollut antoisaa: JS Suomi ei ole koskaan samanlainen kuin edellisenä vuonna. Jotkut asiat ovat kuitenkin pysyneet samoina. Yrityksessä on edelleen mukana useita tuttuja kasvoja alkuajoilta - JS Suomi on selkeästi rakennettu yhteispelillä. Tähän on päästy monien sattumusten ja vastoinkäymistenkin kautta, mutta hyvien tyyppien kanssa matkaa on helppo jatkaa.

 

Takaisin