Art Director - taittojen taitaja

Projektipäällikkö Sami kokoaa palapelin palaset yhteen laadukkaaksi lopputuotteeksi.

Sami aloitti JS:llä yli kolme vuotta sitten Art Director projektipäällikkönä. Hän työskentelee tuotantotiimissä, jossa kolmen Art Directorin lisäksi työskentelee kaksi copywriteria. JS:llä jokainen tuotantotiimin jäsen toimii projektipäällikkönä. Yhdessä tiimi taittaa esitteisiin asiakkaiden näkemysten mukaisen ulkoasun ja sisällön.

Vapaa-ajalla Sami viettää aikaa perheensä kanssa ja harrastaa aktiivisesti valokuvausta kuvaten muun muassa bändejä, keikkoja ja festareita. Kuvaamisen lisäksi elokuvat ja musiikin kuuntelu sekä säveltäminen ovat Samille tärkeitä asioita, joille hän pyhittää aikaa aina kun voi. Tämä innokas jääkiekkofani pyörittää myös toimistomme NHL-pudotuspeliveikkausta jo kolmatta vuotta.

Miten päädyit JS:lle?

Työskenneltyäni pitkään Art Directorina niin palkansaajana kuin freelancerinakin, päädyin perheenlisäyksen myötä etsimään työpaikkaa, jonka myötä uran nousujohteisuus, toivomani työnkuva, palkka ja "kahdeksasta neljään" -työaika kohtaisivat. Sopivien vaihtoehtojen löytäminen osoittautui odotettua haasteellisemmaksi, mutta JS Suomella kaikki tärppäsi. Kansainvälinen organisaatio ja laaja asiakaskunta vaikuttivat myös päätökseeni hakea JS:lle töihin.

Millainen on työnkuvasi?

Projektipäällikön toimenkuvana on tuotannon vetovastuu, eli esiteprojektien läpivienti suunnittelusta toteutukseen. Myyntivaiheen päätyttyä tuotanto ottaa projektista kopin ja vie esitteen painoon asti. Tehtäväni on aikatauluttaa projektivaiheet, koota projektiin tuotantotiimi (copywriter, valokuvaaja, Art Director), suunnitella ja tuottaa asiakkaan kanssa esitteen sisältö ja lopulta koota kaikki palapelin palaset yhteen laadukkaaksi lopputuotteeksi. Työpäiväni koostuu pitkälti asiakasyhteydenpidosta, sisältömateriaalin hallinnoimisesta, presentaatioista ja taittotöistä. Omien projektieni lisäksi teen taittoja myös muiden tiimiläisten projekteihin.

Minkälainen JS on työpaikkana?

JS Suomi tarjoaa luovuutta ja itsensä kehittämistä vaativan työn, jota pidän erittäin positiivisena. Laaja ja eri aloja peilaava asiakaskunta pitää huolen siitä, että harva projekti ja päivä on samanlainen. Vaihtuvuus pitää yllä mielenkiintoa. JS Suomi on myös yhteistyöhön kannustava ympäristö. Uskon, että onnistuneeseen lopputulokseen päästään parhaiten, kun jokainen osa-alue tukee toista, tieto kulkee ja kaikilla on aidosti halu tehdä omalla panoksellaan myös kanssaihmisten työstä miellyttävämpää ja kannattavampaa. JS:llä tämä toimii hyvin, mikä palvelee yksilöiden lisäksi myös yritystä. JS Suomen tulosluonteinen toimintatapa sopii itselleni kuin nenä päähän.

Kerro mielenkiintoisimmasta projektista missä olet ollut mukana

Parasta kysyessä on usein vaikea nimetä vain yhtä, kun vaihtoehtoja on paljon ja niiden luonne vaihtelee. Sama tässä. Ensimmäiset projektit jäävät aina mieleen, koska niissä on jotain erityistä uuden tuntemattoman takia. Jotkut projektit jäävät mieleen, koska niissä on ollut jotain erityisiä ihmisiä tai tapahtumasarjoja mukana. Toiset taas sen takia, niissä on saanut vapaat kädet, kokonaisuus on ollut erittäin onnistunut, hyvä tiimityö nostanut kaikkien mukana olleiden tasoa yksilöä ylemmäs ja asiakas on ollut erittäin tyytyväinen. Kaiken kaikkiaan tyytyväinen asiakas ja todelliseen tarpeeseen tullut tuote on paras palaute.

Erityiskykysi

Muuntautumiskyky ja luovat ratkaisut. Välillä myös päättömät. Kokemus ei ole vienyt boksin ulkopuolelta ajattelua, mistä on ollut aina hyötyä.

Kerro jotain itsestäsi mitä kukaan ei tiedä

Yksi graafisen uran kohokohdistani tapahtui jo ollessani neljän tai viiden vanha. Oma äitini ei tunnistanut piirtämiäni punatulkkuja, joten asiasta tulistuneena vaadin niiden lähettämistä Pikku Kakkoseen. Parin viikon päästä piirustus esiteltiinkin telkkarissa ja alan valinta oli taputeltu.

Kenen henkilöprofiilin haluaisit seuraavaksi lukea?

Mr. Hulkista eli Pasista olisi mukava kuulla ja selvittää Pasin laukun sisällön mysteeri once and for all. Sitä on arvuuteltu jo pitkään.

 

Takaisin